För dig som missade LUR-konferensen denna gång

Årets konferens för Liftutbildningsrådets auktoriserade instruktörer arrangerades den 19 april på Quality Airport hotel vid Arlanda stad i Stockholm. Det var 45 förväntansfulla konferensdeltagare som mötte upp samma dag som våren anlände till huvudstadsområdet.

Deltagare på LUR-konferensen 2018.

Ett 40-tal auktoriserade liftutbildare fanns på plats för att få information och utbyta erfarenheter med kollegor. Även några ännu ej auktoriserade var med för att få information om LUR:s aktiviteter och hur de kan ta nytta av all information från LUR som auktoriserad instruktör.

Många kom redan kvällen före då det arrangerades en gemensam middag med möjlighet att träffa kollegor för att utbyta erfarenheter och utöka nätverket.

Programmet inleddes med en genomgång av LUR:s aktuella verksamhet, där Jan Åström, LURs ordförande samt Jenny Forssell och Peter Strand från LURs kansli, informerade om vanliga frågor som kommer från instruktörer och liftanvändare.

Jenny Forssell, LUR:s kansli och Jan Åström, LUR:s ordförande.

En mycket intressant punkt var den nya dataskyddsförordningen, GDPR där två jurister, Alexander Clomén och Patrick Gustavsson från Svensk Industriförening gick igenom vad utbildningsföretagen ska tänka på för att följa den nya lagen.

Inbjudna från ID06 AB var Björn Sjöstrand och Thor Jonsson, som informerade om det senaste från arbetet med ID06 kompetensdatabas, där utbildningsföretag kan registrera kursdeltagare för att sammankoppla deras utbildningsintyg med ID06-kortet.

Björn Sjöstrand och Thor Jonsson informerade om ID06.

Under konferensen genomfördes också gruppdiskussioner om framtidsfrågor för LUR och resultatet av dessa kommer att redovisas separat.

Grupparbete vid LUR-konferensen.

Avslutningsvis så är det många som redan undrar när 2019 års LUR konferens blir, datumet är inte fastställd, men kommer så fort det bestäms att publiceras på Liftutbildningsrådets hemsida.

 

Dela dina tankar